Corporate Products Support Library Purchasing Contact Home

Matrix

Descrierea produsului

Ammonia alert este indicatorul complementar pentru pH alert, care detecteaza amoniacul liber,  probabil cel mai toxic compus de metabolism care poate aparea in acvariu. detecteaza si indica prezenta amoniacului, prin schimbare reversibila a culorii de la galben la verde si apoi albastru indigo. Sensibilitatea de 0.05mg/l il fac eficient in prevenirea unor deciclari avansate sau chiar a otravirii intregului biotop, mai ales in cazul unor dezechilibre mari.
In mod normal, cand nu exista amoniac in acvariu, va avea o culoare placut galbena. Daca din diverse motive apare amoniac( proces ciclare, animal mort dupa pietre si neindepartat din acvariu, hranire excesiva, mult peste capacitatea de procesare a filtrului biologic), culoarea indicatorului va vira treptat spre verde sau chiar indigo. Este momentul sa se intervina cu una din urmatoarele masuri:

  • schimburi de apa

  • neutralizarea amoniacului utilizand produse specializate, gen AmGuard

  • indepartarea resturilor de materie vie( in principal proteina animala) care pot spori cantitatea de amoniac

Ammonia alert poate fi folosit si ca un test permanent de amoniac, culorile reprezentand concentratii, indicatorul devenind astfel un instrument perfect chiar din perioada de ciclare!

De ce este diferit

Dureaza de cel putin 9 ori mai mult decat orice alt produs al competitiei, avand in acelasi timp o dimensiune mica, nederanjand in acvariu, pastrand totusi vizibilitatea perfecta pentru urmarire facila.

Instructiuni

Pur si simplu il introduceti in acvariu, utilizand ventuza inclusa. la prima utilizare timpul de raspuns este de cca 30 minute, ulterior monitorizarea are o "rezolutie" de cca 10 minute! Nu se recomanda utlizarea in pH acid.

Codul culorilor

ALERT - 0.05 mg/L - tolerata usor mai multe zile

ALARM 0.2 mg/L - tolerata 2-3 zile

TOXIC to about 0.5 mg/L - se recomanda masuri imediate